اوتارپارا: داستانی دیگر از موفقیتهای تولید کمپوست از پسماندهای آلی، اینبار در کشور در هند
شهر اوتارپارا، واقع در بنگال غربی هند، تولید کمپوست از پسماندهای آلی، تاریخچهای موفق دارد. این شهر کوچک به دلیل اجرای تفکیک پسماند در مبدأ، توانسته در مدیریت پسماندهای شهری به دستاوردهای قابلتوجهی برسد. در اوتارپارا، پسماندها به دستههای زیستفروپاش و غیر زیستفروپاش تفکیک شدند. پیشتر، تودههای انباشتهشده از پسماندهای سطح شهر، چهره ناپسندی به شهر داده بود، اما با تأسیس مرکزی برای تولید کمپوست از پسماندهای آلی تفکیکشده، اوضاع تغییر کرد. این تأسیسات روزانه حدود ۱۲ تا ۱۴ تن پسماند آلی فسادپذیر دریافت کرده و ۳ تا ۴ تن کمپوست تولید میکردند.
بهمنظور توسعهی مدیریت پایدار پسماند و بهرهگیری از کودهای غنی از مواد مغذی، دو کارآفرین زن اهل کلکته، شرکتی اجتماعی به نام Organics Mana تأسیس کرده بودند. هدف این شرکت بهبود حاصلخیزی خاک از طریق تولید کمپوست آلی و بدون مواد شیمیایی بود. این شرکت موفق شد عملکرد خاکهای فقیر و کمبازده را بهبود بخشد و در آگاهیبخشی به کشاورزان برای تولید کمپوست از پسماندهای کشاورزی نقش مؤثری ایفا کند.
با اینحال، در سطح کلان، هند هنوز راهی طولانی در پیش داشت تا به مدیریت اصولی پسماند دست یابد. عامل کلیدی در این مسیر، مشارکت مردم در تفکیک پسماند در مبدأ بود که تا پیش از این، کمتر به آن توجه میشد. تغییر رفتار شهروندان از زمانی آغاز شد که با حجم رو به رشد پسماندهای شهری و معضلات بهداشتی ناشی از آن، مانند بوی تعفن و مناظر ناخوشایند، مواجه شدند. افزون بر این، آگاهی از خطرات بهداشتی مدیریت غیراصولی پسماندهای جامد در شهرهای هند افزایش یافت و برخی شهرها مانند آلاپوزا، تیرووانانتاپورام، میسورو، پانجیم و پانچگانی گامهای مؤثری در جهت دستیابی به رویکرد "پسماند صفر" و خودپایداری برداشتهاند. پژوهشها نشان داد که با افزایش آگاهی شهروندان هندی نسبت به مشکلات مدیریت پسماند، مسئولیتپذیری و مشارکت آنها در فعالیتهای مرتبط، همچون تفکیک پسماند در مبدأ، نیز بهبود یافته است.