از چهره زشت زبالهها تا عطر زندگی: انقلاب در اوتارپارا با تولید کمپوست
در اوتارپارا، اجرای تفکیک پسماند در مبدأ و تولید کمپوست از پسماندهای آلی، چهره زشت تودههای زباله و بوی تعفن را بهبود بخشید که با مشارکت مردم و آگاهیبخشی، گامی مؤثر در مدیریت پایدار پسماند برداشته شد. این اقدام موفقیتآمیز به الگویی برای دیگر شهرهای هند که در مسیر "پسماند صفر" قرار دارند، تبدیل شده است.
فهرست مطالب
اوتارپارا: داستانی دیگر از موفقیتهای تولید کمپوست از پسماندهای آلی، اینبار در کشور در هند
شهر اوتارپارا، واقع در بنگال غربی هند، تولید کمپوست از پسماندهای آلی، تاریخچهای موفق دارد. این شهر کوچک به دلیل اجرای تفکیک پسماند در مبدأ، توانسته در مدیریت پسماندهای شهری به دستاوردهای قابلتوجهی برسد. در اوتارپارا، پسماندها به دستههای زیستفروپاش و غیر زیستفروپاش تفکیک شدند. پیشتر، تودههای انباشتهشده از پسماندهای سطح شهر، چهره ناپسندی به شهر داده بود، اما با تأسیس مرکزی برای تولید کمپوست از پسماندهای آلی تفکیکشده، اوضاع تغییر کرد. این تأسیسات روزانه حدود ۱۲ تا ۱۴ تن پسماند آلی فسادپذیر دریافت کرده و ۳ تا ۴ تن کمپوست تولید میکردند.
بهمنظور توسعهی مدیریت پایدار پسماند و بهرهگیری از کودهای غنی از مواد مغذی، دو کارآفرین زن اهل کلکته، شرکتی اجتماعی به نام Organics Mana تأسیس کرده بودند. هدف این شرکت بهبود حاصلخیزی خاک از طریق تولید کمپوست آلی و بدون مواد شیمیایی بود. این شرکت موفق شد عملکرد خاکهای فقیر و کمبازده را بهبود بخشد و در آگاهیبخشی به کشاورزان برای تولید کمپوست از پسماندهای کشاورزی نقش مؤثری ایفا کند.
با اینحال، در سطح کلان، هند هنوز راهی طولانی در پیش داشت تا به مدیریت اصولی پسماند دست یابد. عامل کلیدی در این مسیر، مشارکت مردم در تفکیک پسماند در مبدأ بود که تا پیش از این، کمتر به آن توجه میشد. تغییر رفتار شهروندان از زمانی آغاز شد که با حجم رو به رشد پسماندهای شهری و معضلات بهداشتی ناشی از آن، مانند بوی تعفن و مناظر ناخوشایند، مواجه شدند. افزون بر این، آگاهی از خطرات بهداشتی مدیریت غیراصولی پسماندهای جامد در شهرهای هند افزایش یافت و برخی شهرها مانند آلاپوزا، تیرووانانتاپورام، میسورو، پانجیم و پانچگانی گامهای مؤثری در جهت دستیابی به رویکرد "پسماند صفر" و خودپایداری برداشتهاند. پژوهشها نشان داد که با افزایش آگاهی شهروندان هندی نسبت به مشکلات مدیریت پسماند، مسئولیتپذیری و مشارکت آنها در فعالیتهای مرتبط، همچون تفکیک پسماند در مبدأ، نیز بهبود یافته است.
مطالب مرتبط
نظرات
دیدگاههای ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهدشد.
Tom Watt Smith
Drowning in Plastic سفری تکاندهنده به قلب بحران پلاستیک است که هر ساله میلیونها تن از آن وارد اقیانوسهای جهان میشود. این مستند با تصاویری گیرا و بررسیهای علمی دقیق نشان میدهد که چگونه زبالههای پلاستیکی، از جمله میکروپلاستیکها، زندگی دریایی و زیستکره ما را تهدید میکنند. از بستر دریاها تا موجودات کوچک و بزرگ، همه تحت تأثیر این ذرات پلاستیکی ریز و خطرناک هستند که حتی به زنجیره غذایی انسان هم راه یافتهاند. آیا میتوان راهحلی برای این معضل یافت؟...
سارا قبادی، فرهاد خسروانی
بیش از 60 درصد از پسماندهای تولیدی شهر تهران را پسماندهای فسادپذیر (تر) تشکیل میدهد. مدیریت این پسماندها از دیدگاه زیستمحیطی اهمیت قابل توجهی دارد.