چگونه کمپوست درست کنیم؟

کمپوست‌سازی راهی است که طبیعت برای بازیافت انتخاب کرده است. این یکی از مؤثرترین اقداماتی است که می‌توانیم برای کاهش زباله، مقابله با تغییرات آب و هوا و ایجاد خاکی سالم انجام دهیم. با تبدیل ضایعات مواد غذایی و زباله‌های حیاط خود به کمپوست، می‌توانیم زباله‌هایمان را به یک اصلاح‌کننده‌ی ارزشمند خاک تبدیل کنیم و از آن برای محافظت از محیط زیست بهره ببریم.

    در هر مکانی می‌توانید کمپوست تولید کنید: در خانه، باغ، ویلا، آپارتمان و... . با طی این 4 مرحله، به ساده‌ترین روش ممکن، می‌توانید کمپوست خود را بسازید.

    در اینجا بخوانید که چرا باید کمپوست تولید کنیم.

    1. جمع‌آوری ضایعات مواد غذایی

    می‌توانید با پوست میوه‌ها و سبزیجات شروع کنید. پوست سیب‌زمینی، برگ‌های توت‌فرنگی، کیسه‌های چای، تفاله‌ی قهوه، پوست تخم‌مرغ، گل‌های خشک‌شده و حتی موهای انسان! همه‌ی این‌ها ضایعاتی هستند که می‌توانند به کمپوست تبدیل شوند.

    در اینجا لیست کاملی از موارد قابل کمپوست و غبرقابل کمپوست را دریافت کنید.

    2. انتخاب محل مناسب برای ساخت کمپوست

    پس از جمع‌آوری ضایعات قابل کمپوست، آن‌ها را به محل از پیش تعیین‌شده ببرید و روی هم انباشته کنید. اگر باغچه دارید، می‌توانید ضایعات را در باغچه بریزید؛ اگر باغچه ندارید، از یک سطل مخصوص برای این کار استفاده کنید و ضایعات را درون آن بریزید.

    چگونه کمپوست بسازیم؟ چرخه حیات

    3. تهیه‌ی مخلوط کمپوست

    در فرآیند کمپوست‌سازی، با دو دسته‌ی اصلی از مواد به نام‌های «سبزها» و «قهوه‌ای‌ها» سروکار دارید.

    سبزها شامل ضایعات غذایی مانند پوست میوه و سبزیجات، تفاله‌ی قهوه و شاخه‌های گیاهان هستند. این مواد سرشار از نیتروژن‌اند و به رشد میکروارگانیسم‌ها کمک می‌کنند؛ موجودات ریز و قهرمانانی که مسؤولیت تجزیه‌ی مواد را بر عهده دارند.

    قهوه‌ای‌ها شامل موادی با مقدار کربن بالا مانند شانه‌های تخم‌مرغ، روزنامه‌ها، برگ‌های خشک و برگ سوزنی کاج هستند. پیش از قرار دادن قهوه‌ای‌ها در مخزن کمپوست، بهتر است آن‌ها را خرد کنید.

    برای شناسایی و جداسازی مواد سبز و قهوه‌ای، به خاطر داشته باشید که مواد سبز معمولاً مرطوب و مواد قهوه‌ای خشک هستند. هنگام قرار دادن آن‌ها در مخزن، لایه‌ی قهوه‌ای‌ها را زیر و لایه‌ی سبزها را روی قهوه‌ای‌ها قرار دهید.

    این مواد را با کمی خاک مخلوط کنید تا بهتر ترکیب شوند.

    4. هوادهی و صبر!

    هر چند وقت یک‌بار کمی آب روی مواد بپاشید و مخلوط را هم بزنید. سپس صبر کنید تا فرآیند تجزیه کامل شود. این فرآیند ممکن است بین ۲ تا ۴ هفته طول بکشد، بسته به نوع و مقدار ضایعاتی که داخل ظرف کمپوست ریخته‌اید. هرچه ضایعات بیشتری داشته باشید، سرعت تولید کمپوست نیز بیشتر خواهد شد.

    مدیریت پسماند تر در مبدا کمپوست چرخه حیات

    منابع:

    https://home.howstuffworks.com/composting.htm

    https://www.epa.gov/sustainable-management-food/approaches-composting

    https://www.digikala.com/mag/how-to-compost-at-home/

    نظرات

    دیدگاه‌های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد‌شد.

    coworker 1
    coworker 2
    coworker 3
    coworker 4
    coworker 5
    coworker 6
    coworker 7
    چرخه حیات - lc360.ir