چگونه کمپوست درست کنیم؟
کمپوستسازی راهی است که طبیعت برای بازیافت انتخاب کرده است. این یکی از مؤثرترین اقداماتی است که میتوانیم برای کاهش زباله، مقابله با تغییرات آب و هوا و ایجاد خاکی سالم انجام دهیم. با تبدیل ضایعات مواد غذایی و زبالههای حیاط خود به کمپوست، میتوانیم زبالههایمان را به یک اصلاحکنندهی ارزشمند خاک تبدیل کنیم و از آن برای محافظت از محیط زیست بهره ببریم.
فهرست مطالب
در هر مکانی میتوانید کمپوست تولید کنید: در خانه، باغ، ویلا، آپارتمان و... . با طی این 4 مرحله، به سادهترین روش ممکن، میتوانید کمپوست خود را بسازید.
در اینجا بخوانید که چرا باید کمپوست تولید کنیم.
1. جمعآوری ضایعات مواد غذایی
میتوانید با پوست میوهها و سبزیجات شروع کنید. پوست سیبزمینی، برگهای توتفرنگی، کیسههای چای، تفالهی قهوه، پوست تخممرغ، گلهای خشکشده و حتی موهای انسان! همهی اینها ضایعاتی هستند که میتوانند به کمپوست تبدیل شوند.
در اینجا لیست کاملی از موارد قابل کمپوست و غبرقابل کمپوست را دریافت کنید.
2. انتخاب محل مناسب برای ساخت کمپوست
پس از جمعآوری ضایعات قابل کمپوست، آنها را به محل از پیش تعیینشده ببرید و روی هم انباشته کنید. اگر باغچه دارید، میتوانید ضایعات را در باغچه بریزید؛ اگر باغچه ندارید، از یک سطل مخصوص برای این کار استفاده کنید و ضایعات را درون آن بریزید.
3. تهیهی مخلوط کمپوست
در فرآیند کمپوستسازی، با دو دستهی اصلی از مواد به نامهای «سبزها» و «قهوهایها» سروکار دارید.
سبزها شامل ضایعات غذایی مانند پوست میوه و سبزیجات، تفالهی قهوه و شاخههای گیاهان هستند. این مواد سرشار از نیتروژناند و به رشد میکروارگانیسمها کمک میکنند؛ موجودات ریز و قهرمانانی که مسؤولیت تجزیهی مواد را بر عهده دارند.
قهوهایها شامل موادی با مقدار کربن بالا مانند شانههای تخممرغ، روزنامهها، برگهای خشک و برگ سوزنی کاج هستند. پیش از قرار دادن قهوهایها در مخزن کمپوست، بهتر است آنها را خرد کنید.
برای شناسایی و جداسازی مواد سبز و قهوهای، به خاطر داشته باشید که مواد سبز معمولاً مرطوب و مواد قهوهای خشک هستند. هنگام قرار دادن آنها در مخزن، لایهی قهوهایها را زیر و لایهی سبزها را روی قهوهایها قرار دهید.
این مواد را با کمی خاک مخلوط کنید تا بهتر ترکیب شوند.
4. هوادهی و صبر!
هر چند وقت یکبار کمی آب روی مواد بپاشید و مخلوط را هم بزنید. سپس صبر کنید تا فرآیند تجزیه کامل شود. این فرآیند ممکن است بین ۲ تا ۴ هفته طول بکشد، بسته به نوع و مقدار ضایعاتی که داخل ظرف کمپوست ریختهاید. هرچه ضایعات بیشتری داشته باشید، سرعت تولید کمپوست نیز بیشتر خواهد شد.
منابع:
https://home.howstuffworks.com/composting.htm
https://www.epa.gov/sustainable-management-food/approaches-composting
مطالب مرتبط
نظرات
دیدگاههای ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهدشد.
Tom Watt Smith
Drowning in Plastic سفری تکاندهنده به قلب بحران پلاستیک است که هر ساله میلیونها تن از آن وارد اقیانوسهای جهان میشود. این مستند با تصاویری گیرا و بررسیهای علمی دقیق نشان میدهد که چگونه زبالههای پلاستیکی، از جمله میکروپلاستیکها، زندگی دریایی و زیستکره ما را تهدید میکنند. از بستر دریاها تا موجودات کوچک و بزرگ، همه تحت تأثیر این ذرات پلاستیکی ریز و خطرناک هستند که حتی به زنجیره غذایی انسان هم راه یافتهاند. آیا میتوان راهحلی برای این معضل یافت؟...
سارا قبادی، فرهاد خسروانی
بیش از 60 درصد از پسماندهای تولیدی شهر تهران را پسماندهای فسادپذیر (تر) تشکیل میدهد. مدیریت این پسماندها از دیدگاه زیستمحیطی اهمیت قابل توجهی دارد.