کوهی از جنس زباله؛ تهدیدی برای مردم و منابع آبی مازندران
زبالههای آمل، که در منطقهای استراتژیک در مثلث رودخانه هراز، سد هراز و کوههای جنگلی انباشت شدهاند، مشکل زیستمحیطی بزرگی برای استان مازندران بهشمار میرود. شیرابه زبالهها به رودخانه هراز میریزد که منبع تأمین آب شرب و کشاورزی منطقه است.
اخلاق در کشاورزی؛ چالشها و فرصتهای تأمین امنیت غذایی در ایران
سیدمجتبی خیامنکویی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، با اشاره به اینکه ۲۵ تا ۳۰ درصد از ۱۳۳ میلیون تن محصولات تولیدی ایران به دلیل ضایعات و اسراف هدر میرود، گفت: این مقدار میتواند نیاز غذایی یک سوم از جمعیت ایران را تأمین کند.
یوسف ابو ربیع؛ مهندس کشاورزی که برای سرزمینش جان داد.
یوسف ابو ربیع، مهندس کشاورزی با عشق به وطنش، امروز در بیت لاهیا شمال غزه شهید شد. او در روزهایی که قحطی و گرسنگی در شمال غزه به اوج خودش رسیده بود، با اینکه خطرات زیادی در کمینش بود، دست از کار نکشید و شروع به کاشت بذر کرد. یوسف با سختیهای زیاد بذرها رو پیدا کرد و اجازه نداد زمین فلسطین، بدون زندگی بشه. حالا هم در همان زمینی که بهش عشق میورزید، به شهادت رسید.
کمپوست یا زباله سوزی؟ مخالفت محیط زیست با ورود زباله سوزها
مدیریت پسماند در ایران: با توجه به تجربههای ناموفق زبالهسوزها، تولید کمپوست بهعنوان راهکاری مؤثر برای حفظ محیط زیست و بهبود خاک کشاورزی توصیه میشود.
افزایش ۲۲ درصدی بارشها؛ چالشهای ذخیرهسازی آب در ایران!
آبخیزداری به مجموعه اقداماتی گفته میشود که با هدف مدیریت و حفاظت از منابع آب و خاک در حوضههای آبخیز انجام میشود. این روش شامل جمعآوری و ذخیرهسازی آب باران، کنترل سیلابها، بهبود کیفیت خاک، و حفاظت از تنوع زیستی است. همچنین، آموزش جوامع محلی و مشارکت آنها نقش مهمی در بهبود مدیریت منابع طبیعی دارد.
برداشت بیرویه میوههای وحشی؛ تهدیدی برای جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد
یکی از عوامل نابودی جنگلها عدم رسیدگی مناسب، توجه و حفاظت ناکافی است. عامل مهم دیگر نیز، عدم توجه به ذینفعان جامعه محلی است.
دشت زندگی!
میشود با طبیعت، طبیعت را ساخت! طبیعت شهرستان خوسف که روزگاری زندگی را بر ساکنانش ناممکن ساخته بود، با جهاد جمعی مردم و منابع طبیعی منطقه، از طریق احیای طبیعی منابع، تبدیل به دشت زندگی شد. نمونهای موفق از احیای طبیعت و دشتها از طریق کاشت گیاهان مناسب با اقلیم منطقه.
تداوم سالانه خسارتهای میلیاردی سیلها، در سایه نبود پوشش گیاهی و جاریشدن روانآبها
بارش باران فرصتی است که متاسفانه به علت عدم مدیریت مناسب، تبدیل به بحرانهای گستردهای برای کشور میشود. ایران که با پدیدهی خشکسالی مواجه است، به دلیل فقدان دوراندیشی و تدبیر لازم مسئولین، سالانه قسم قابلتوجهی از بارشهای فراوانی که میتوانند سفرههای زیرزمینی را تغذیه کنند را از دست میهد و حاصل آن برای مناطق سیلزده، رخدادهایی از جمله فرسایش خاک، تخریب پوشش گیاهی و ... است.