بکارگیری شیوههای نوین مدیریت پسماند و بازیافت زباله
در جلسه کارگروه استانی مدیریت پسماند آذربایجان غربی برلزوم بهره گیری از شیوههای نوین مدیریت پسماند و بازیافت زباله تاکید شد.
سومین جلسه کارگروه استانی مدیریت پسماند آذربایجان غربی به ریاست یاسر رهبردین معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و با حضور حمید مصطفوی معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان، دکتر سعید شهند مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی و سایر اعضای کارگروه در محل سالن جلسات معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری برگزار شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در این جلسه با اشاره به لزوم راهبری و مدیریت پسماندهای استان به سوی بازیافت، گفت: با توجه به محدودیتهای موجود در زیرساختهای سایتهای دفن پسماند و همچنین میزان بالای تولید پسماند در استان نسبت به کشور، میبایست با گذر از مدیریت سنتی پسماندها، عقب ماندگی تاریخی این حوزه را با ورود به موضوع تفکیک اصولی از مبدا و بازیافت جبران کرد.
وی با اشاره به لزوم استفاده از مشارکت مردمی در امر تفکیک از مبدا، عدم آموزش کافی و عدم اجرای سیاستهای تشویقی در بین شهروندان توسط مدیریت اجرایی پسماندها را از علل عدم توفیق در حوزه بیان کرد و افزود: قطعا با اموزش درست و موثر و فرهنگسازی و تنویر افکار عمومی، پسماندهای تولید شده وارد چرخه بازیافت خواهد شد و بدین ترتیب گامی مهم در مدیریت علمی پسماندها برداشته میشود.
شهند ادامه داد: اگر روند مدیریت پسماندها را به یک ساختمان ۵ طبقه تشبیه کنیم پایه و زیربنای این ساختمان به عنوان اولین طبقه، جلب مشارکت مردم در اثر آموزش و تنویر افکار عمومی است که باعث کاهش تولید پسماند به عنوان طبقه دوم، تفکیک پسماندها به عنوان طبقه سوم، بازیافت پسماندها طبقه چهارم و نهایتا مدیریت اصولی پسماندها که منجر به حفظ محیط زیست به عنوان هدف غایی و نهایی و آخرین طبقه (پنجم) میشود.
وی الگو برداری از سایر شهرهای کشور که در این زمینه موفق بوده اند را مفید دانست و بیان کرد: برخی شهرهای کشور مانند مشهد در زمینه مدیریت اصولی پسماندها و امر بازیافت زباله و کاهش پسماندهای تولیدی به موفقیتهای خوبی دست یافته اند که میتوان از نحوه مدیریت آنها الگو برداری کرد که در این راستا به زودی با حضور تیم کارشناسی شهرداری مشهد در استان کارگاه آموزشی به منظور استفاده از تجربیات مفید شهرداری مشهد در امر مدیریت پسماندها و بازیافت برگزار خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با اشاره به انجام اقدامات اصولی و علمی در برخی از شهرهای استان طی سه سال گذشته، روند حرکت مدیریت پسماندها در استان را رو به جلو ولی بسیار کند ارزیابی کرد و بر تسریع در اقدامات مربوطه تاکید کرد.
در این جلسه کلیات طرح جامع مدیریت پسماند شهرستان خوی به تصویب رسید و هریک از اعضای حاضر در جلسه به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود در خصوص راهکارهای اجرایی در راستای روشهای نوین مدیریت پسماند و بازیافت زباله پرداختند.
مطالب مرتبط
نظرات
دیدگاههای ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهدشد.
Tom Watt Smith
Drowning in Plastic سفری تکاندهنده به قلب بحران پلاستیک است که هر ساله میلیونها تن از آن وارد اقیانوسهای جهان میشود. این مستند با تصاویری گیرا و بررسیهای علمی دقیق نشان میدهد که چگونه زبالههای پلاستیکی، از جمله میکروپلاستیکها، زندگی دریایی و زیستکره ما را تهدید میکنند. از بستر دریاها تا موجودات کوچک و بزرگ، همه تحت تأثیر این ذرات پلاستیکی ریز و خطرناک هستند که حتی به زنجیره غذایی انسان هم راه یافتهاند. آیا میتوان راهحلی برای این معضل یافت؟...
سارا قبادی، فرهاد خسروانی
بیش از 60 درصد از پسماندهای تولیدی شهر تهران را پسماندهای فسادپذیر (تر) تشکیل میدهد. مدیریت این پسماندها از دیدگاه زیستمحیطی اهمیت قابل توجهی دارد.