یوسف ابو ربیع؛ مهندس کشاورزی که برای سرزمینش جان داد.
یوسف ابو ربیع، مهندس کشاورزی با عشق به وطنش، امروز در بیت لاهیا شمال غزه شهید شد. او در روزهایی که قحطی و گرسنگی در شمال غزه به اوج خودش رسیده بود، با اینکه خطرات زیادی در کمینش بود، دست از کار نکشید و شروع به کاشت بذر کرد.
یوسف با سختیهای زیاد بذرها رو پیدا کرد و اجازه نداد زمین فلسطین، بدون زندگی بشه. حالا هم در همان زمینی که بهش عشق میورزید، به شهادت رسید.
یوسف ابو ربیع، جوانی از غزه، به تازگی در حالی که خبر شهادت دو دوستش را اعلام میکرد، خود نیز به شهادت رسید. او به خاطر تلاشهایش در حوزه کشاورزی در شمال غزه و تأسیس طرح "هنزرعها" شناخته شده بود. یوسف مردم را به کشت گیاهان در هر مکانی که ممکن است تشویق میکرد و به آنها در مراحل کاشت و مراقبت از گیاهان کمک میکرد. خبر شهادت او باعث ایجاد شوک و اندوه در میان آشنایانش شد.
در میان ویرانهها و زمینهای تخریبشده، یوسف به کاشت بذرها و نهالهای کوچک مشغول بود و این عمل را "عمل مقاومتی" مینامید. او به زراعت گیاهان سریعالرشد مانند ترهفرنگی و کدو پرداخته بود، چرا که شرایط تأمین غذا از زمین به شدت دشوار بود. یوسف اعتقاد داشت که بازگشت به زمین، روشی برای مقابله با اشغالگران است و نمیخواست به آسانی تسلیم شود.
با وجود کمبود آب و سوخت، یوسف طرح "هنزرعها" را راهاندازی کرد تا به دیگران کمک کند در هر مکانی که میتوانند، گیاه بکارند. او بر این باور بود که نباید منتظر کمکهای خارجی بمانیم و باید خود غذای خود را تولید کنیم. یوسف که در رشته کشاورزی تحصیل میکرد، به کشاورزی، بهویژه کشت توتفرنگی و سبزیجات معروف منطقه، افتخار میکرد و این فعالیت را بهعنوان مأموریتی برای بقا و امید به تغییر وضعیت تلقی میکرد.
در وصیت خود، یوسف ابوربیع آرزو کرد که بیت لاهیا به حالت قبلی خود بازگردد و مردم با وجود مشکلات، به زندگی ادامه دهند. او بر اهمیت مقاومت و امید تأکید کرده و خواستار حمایت جهانیان از مردم غزه شد. صفحه شخصی او در فیسبوک مملو از پیامهای تسلیت و تمجید از تلاشهایش در دوران قحطی بود. دوستانش او را بهعنوان اولین کشاورز شمال غزه شناختند و تلاشهایش برای احیای زمین را تحسین کردند و او را قهرمانی در دلها خواندند.
Tom Watt Smith
Drowning in Plastic سفری تکاندهنده به قلب بحران پلاستیک است که هر ساله میلیونها تن از آن وارد اقیانوسهای جهان میشود. این مستند با تصاویری گیرا و بررسیهای علمی دقیق نشان میدهد که چگونه زبالههای پلاستیکی، از جمله میکروپلاستیکها، زندگی دریایی و زیستکره ما را تهدید میکنند. از بستر دریاها تا موجودات کوچک و بزرگ، همه تحت تأثیر این ذرات پلاستیکی ریز و خطرناک هستند که حتی به زنجیره غذایی انسان هم راه یافتهاند. آیا میتوان راهحلی برای این معضل یافت؟...
سارا قبادی، فرهاد خسروانی
بیش از 60 درصد از پسماندهای تولیدی شهر تهران را پسماندهای فسادپذیر (تر) تشکیل میدهد. مدیریت این پسماندها از دیدگاه زیستمحیطی اهمیت قابل توجهی دارد.