هر سال گرم‌تر از پارسال! پیش به سوی آتش.

تابستان ۲۰۲۴، به عنوان گرم‌ترین تابستان جهان از زمان آغاز ثبت دما، یعنی از سال 1880شد؛ بنا بر اعلام سازمان تغییر اقلیمی اتحادیه اروپا، سه ماه گذشته گرم‌ترین ماه‌ها در جهان بودند.

طبق گزارش این سازمان، میانگین دمای جهانی در ماه‌های ژوئن تا اوت در اروپا ۰.۶۹ درجه بالاتر از میانگین دوره مرجع ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ بوده است. اما این گرما بر زندگی ما چگونه اثر خواهد گذاشت؟

گرمایش زمین تغییرات اقلیم اخبار محیط زیست سایت چرخه حیات

هوا، اگر از میزان معمول خود گرم‌تر شود، اول از همه بر روی رطوبت تاثیر خود را خواهد گذاشت. به این صورت که تبخیر آب بیشتر شده و مراتع و زمین‌ها خشک‌تر خواهند شد. با خشک شدن زمین، آب کمتری به گیاهان خواهد رسید و حیات و ثمر گیاهان با اختلال مواجه خواهد شد. این یعنی کاهش کشاورزی و کمبود محصول؛ از طرفی با خشک شدن و کاهش رطوبت، شرایط برای آتش گرفتن گیاهان و درختان مهیا شده و میزان آتش‌سوزی‌ها بیشتر خواهد شد. آتش‌سوزی منجر به تولید میزان قابل‌توجهی کربن دی اکسید در هوا شده و آلایندگی و گرمای بیشتر هوا را در پی خواهد داشت.

گرمای بیشتر هوا، یعنی افزایش سرعت ذوب‌شدن یخ‌های قطبی‌، که یخچال‌های زمین در تلاش برای به تعادل رساندن دمای آن‌ها هستند؛ آب‌شدن یخ‌های قطبی یعنی بالاتر آمدن سطح آب اقیانوس‌ها و زیر آب رفتن جزایر و شهرهای ساحلی سراسر جهان.

مواردی که اشاره شد، فقط بخشی از وقایع خطرناکی هستند که در طبیعت در حال رخ دادن است.

با یک نگاه ساده می‌بینیم که چطور زنجیروار تمام چرخه‌ی طبیعت با هم دیگر به خطر می‌افتند؛ اختلال در یک پدیده، منجر به آسیب رسیدن به پدیده‌هایی می‌شود که ظاهراً ربطی به هم ندارند ولی در عمل به هم متصل‌ هستند.

نظرات

دیدگاه‌های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد‌شد.

Tom Watt Smith

Drowning in Plastic سفری تکان‌دهنده به قلب بحران پلاستیک است که هر ساله میلیون‌ها تن از آن وارد اقیانوس‌های جهان می‌شود. این مستند با تصاویری گیرا و بررسی‌های علمی دقیق نشان می‌دهد که چگونه زباله‌های پلاستیکی، از جمله میکروپلاستیک‌ها، زندگی دریایی و زیست‌کره ما را تهدید می‌کنند. از بستر دریاها تا موجودات کوچک و بزرگ، همه تحت تأثیر این ذرات پلاستیکی ریز و خطرناک هستند که حتی به زنجیره غذایی انسان هم راه یافته‌اند. آیا می‌توان راه‌حلی برای این معضل یافت؟...

سارا قبادی، فرهاد خسروانی

بیش از 60 درصد از پسماندهای تولیدی شهر تهران را پسماندهای فسادپذیر (تر) تشکیل می‌دهد. مدیریت این پسماندها از دیدگاه زیست‌محیطی اهمیت قابل توجهی دارد.