همت جهان برای مقابله با تغییرات اقلیمی

چین و آمریکا که به غول‌های صنعت و سرمایه تبدیل شده‌اند، تقریبا نصف کربن زمین رو تولید می‌کنن.

همه‌ش هم به این خاطر که نیاز‌ انسان‌ مدرن به مصرف بیشتر رو بر طرف کنن. این‌طور بگم: همه‌ی ما با مصرفِ زیاد، یه جورایی توی جریان تولید کربن زمین مقصریم، پس باید دسته‌جمعی هم برای نجات زمین تلاش کنیم.

(مجموعه موشن گرافیک یک سیاره مریض-قسمت دهم)

تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین بزرگ‌ترین مشکل ماست اما می‌تونیم باهاش کُشتی بگیریم و بهش غلبه کنیم.

ولی همه‌ی مردم و ملت‌ها باید به این باور برسیم که نیروگاه‌ها، ماشین‌ها و کارخانه‌هایی که با مصرف بالای انرژی، دلیل اصلی تولید کربن‌اند رو کنار بذاریم.

خب تا این قسمت فهمیدیم که برای خروج از وضع بحرانی فعلی باید میزان کربن رو به زیر 350 ppm برسونیم. اما چطور به این هدف برسیم؟ مشاهده قسمت نهم.

در واقع یه پازل از راه‌‌حل‌های مختلف نیازه که فقط وقتی همۀ قطعه‌هاش در کنار هم قرار بگیره، می‌تونیم بگیم که مسئولیت‌مون در مورد چرخۀ حیات و جهان رو به انجام رسوندیم.

اول بیاید از بزرگ‌ترین قطعۀ این پازل شروع کنیم: ما برای روشن نگهداشتن چراغ خونه‌ها و شهر‌هامون یا چرخوندن چرخ صنعت‌ و کارخونه‌هامون سوخت‌های فسیلی‌ای مثل نفت و گاز و زغال‌سنگ رو دود می‌کنیم. برای اینکه زندگی و صنعت‌مون عارضۀ جانبی‌ای به اسم کربن نداشته باشه، باید انرژی‌های پاک رو جایگزین کنیم.

دومین قطعه‌ش اینه که ماشین‌ها و کامیون‌هایی که با سوخت‌های فسیلی کار می‌کنن رو با وسایل نقلیه برقی یا حداقل سوخت‌هایی با کربن کمتر عوض کنیم. دولت‌ها هم باید سرمایه‌گذاری و حمایت بیشتری از حمل و نقل عمومی بکنن تا بنزین کمتری سوزونده بشه.

قطعۀ بزرگِ حل مشکل، حفاظت و بازسازی جنگل‌هاست، تا فرصت پیدا کنن کربن بیشتری رو به خودشون جذب کنن.

یه کار دیگه اینه که خودروها، ساختمون‌ها و کارخونه‌هایی طراحی کنیم که کمتر و بهینه‌تر انرژی رو مصرف می‌کنن.

دست به دست هم همت جهان مسئولیت اجتماعی سایت چرخه حیات

این ‌کارها روی هم رفته تغییرات بزرگی به وجود میارند و تغییرات بزرگ به رهبرانی نیاز دارند که مسئولیت انسان و آیندۀ جهان و بشریت براشون اهمیت داره. باید توی استانداردهای خودروسازی، صنعت و ساختمان تحوّلاتی ایجاد بشه تا بهینه‌تر و کارآمدتر بشن.

دولت‌ها برای عمل به وظیفه‌شون باید طرح‌ها و شرکت‌های دانش بنیانی رو حمایت کنن که هدف‌شون کمک به نجات جهان و محیط زیسته. همین‌‌طور باید قوانینی رو پایه‌گذاری کنن که استفاده از انرژی خورشیدی و بادی رو ضروری کنه و با نظارت جدّی‌ و واقعی، هوای جنگل‌ها رو داشته باشن.

این تغییرات شغل‌های جدیدی هم ایجاد می‌کنن که می‌تونه مشکل اشتغال جوون‌ها رو هم حل کنه: ساخت خودروهای برقیِ آیرودینامیک ... طراحی قطار سریع‌السیر یا پیدا کردن راهی برای توربین ساختن وسط دریا و کلی کار ریز و درشت دیگه.

شما برای تکمیل این پازل و کمک به بهبود شرابط جهانمون، چه راهی به ذهن‌تون می‌رسه؟

برای دیدن قسمت آخر اینجا کلیک کنید.

نظرات

دیدگاه‌های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد‌شد.

Tom Watt Smith

Drowning in Plastic سفری تکان‌دهنده به قلب بحران پلاستیک است که هر ساله میلیون‌ها تن از آن وارد اقیانوس‌های جهان می‌شود. این مستند با تصاویری گیرا و بررسی‌های علمی دقیق نشان می‌دهد که چگونه زباله‌های پلاستیکی، از جمله میکروپلاستیک‌ها، زندگی دریایی و زیست‌کره ما را تهدید می‌کنند. از بستر دریاها تا موجودات کوچک و بزرگ، همه تحت تأثیر این ذرات پلاستیکی ریز و خطرناک هستند که حتی به زنجیره غذایی انسان هم راه یافته‌اند. آیا می‌توان راه‌حلی برای این معضل یافت؟...

سارا قبادی، فرهاد خسروانی

بیش از 60 درصد از پسماندهای تولیدی شهر تهران را پسماندهای فسادپذیر (تر) تشکیل می‌دهد. مدیریت این پسماندها از دیدگاه زیست‌محیطی اهمیت قابل توجهی دارد.