تو هم می‌تونی تغییر ایجاد کنی!

شاید یه نفری نتونیم جلوی تغییر اقلیم و گرمایش زمین رو بگیریم، اما با آگاه کردن حتی یک نفر درباره‌ی وقایعی که داره اتفاق میوفته، می‌تونیم تغییری در جهت خنک کردن زمین و نجات چرخۀ حیات انجام بدیم.

اولین قدم فهمیدن چیزیه که بهش می‌گن رد پای کربن! رد پای کربن مقدار گاز دی‌اکسیدکربنیه که ما به طور مستقیم یا غیر مستقیم وارد هوا می‌کنیم.

(مجموعه موشن گرافیک یک سیاره مریض-قسمت یازدهم)

برای کارهای روزمره‌ ... مثل گرم کردن خونه، روشن کردن چراغ، پخت و پز، تلویزیون دیدن یا حمل و نقل. هر چیزی که مصرف می‌کنیم برای ساخت و رسوندنش به دست‌مون انرژی مصرف شده.

همون‌طور که می‌دونین دلیل اصلی گرم شدن زمین مصرف انرژیه. پس باید برای جلوگیری از گرمایش زمین بخاری رو خاموش کنیم، توی تاریکی زندگی کنیم و هیچی نخریم و نخوریم؟!

البته که نه. ولی می‌تونیم سبک زندگی‌مون رو به نفع مصرف انرژی کمتر تغییر بدیم و رد پای کربن‌مون رو کوچیک‌تر کنیم. این وسط از نظر اقتصادی هم صرفه جویی کردیم.

یادمون باشه کارهای کوچیک هم می‌تونن تغییر بزرگ ایجاد کنن. مشاهده قسمت دهم.

همت تلاش پشتکار من برای مقابله با تغییرات اقلیم ایجاد تغییر سایت چرخه حیات

روح‌تون هم خبر نداره اگه از لامپ‌های کم مصرف استفاده کنین، به ازای هر یه دونه لامپ، سالی 225 کیلو کمتر کربن تولید می‌شه! پس نباید از خیر یه لامپ هم بگذریم. یا می‌دونید اگه توی تابستون یا زمستون هر دو درجه‌ای که دمای خونه‌تون رو تغییر بدین و کم کنین، 225 کیلو کربن کمتری وارد جو می‌کنین؟

احتمالا این رو هم نمی‌دونید که با استفاده از حمل و نقل عمومی چقدر می‌تونید در مصرف سوخت صرفه جویی کنین. این طور بگم: هر 4 لیتر بنزینی که صرفه جویی کنین یعنی 9 کیلو کربن کمتری وارد جو کردید!

از بازیافت هم نباید غافل شد، چون جلوی تولید دوبارۀ خیلی از چیزها رو می‌گیره و این یعنی انرژی و کربن خیلی کمتر.

این‌ها راه‌های عمومی و اولیه‌ای هستند که همه باید شروع کنیم. هر کدوم از ما می‌تونه کارهای زیادی برای کوچیک کردن رد پای کربن خودش و خونواده‌ش پیدا کنه.

حسابشو بکنین اگه همه حواس‌شون به رد پایی که از کربن به جا می‌ذارند باشه، چقدر راحت می‌شه جلوی گرمایش لجام گسیختۀ زمین رو بگیریم.

مهم اینه که متوجه باشیم با همین کارهای به ظاهر کوچیک چقدر می‌تونیم توی نجات چرخۀ حیات تاثیرای بزرگی بزاریم. فقط کافیه هر کس چند درجه تغییر کنه!

اخبار حیات:
مستند پیشنهادی:

Tom Watt Smith

Drowning in Plastic سفری تکان‌دهنده به قلب بحران پلاستیک است که هر ساله میلیون‌ها تن از آن وارد اقیانوس‌های جهان می‌شود. این مستند با تصاویری گیرا و بررسی‌های علمی دقیق نشان می‌دهد که چگونه زباله‌های پلاستیکی، از جمله میکروپلاستیک‌ها، زندگی دریایی و زیست‌کره ما را تهدید می‌کنند. از بستر دریاها تا موجودات کوچک و بزرگ، همه تحت تأثیر این ذرات پلاستیکی ریز و خطرناک هستند که حتی به زنجیره غذایی انسان هم راه یافته‌اند. آیا می‌توان راه‌حلی برای این معضل یافت؟...

کتابچه پیشنهادی:

سارا قبادی، فرهاد خسروانی

بیش از 60 درصد از پسماندهای تولیدی شهر تهران را پسماندهای فسادپذیر (تر) تشکیل می‌دهد. مدیریت این پسماندها از دیدگاه زیست‌محیطی اهمیت قابل توجهی دارد.