رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی یادآور شد: بهطور نرمال در سالهای النینو بارندگیها در ایران بیشتر از نرمال بوده است، بهطور مشخص طی نیم قرن اخیر وقتی آمار بلندمدت را بررسی میکنیم به همین اعداد و ارقام میرسیم، امیدواریم با تغییرات صورتگرفته رفته رفته بارشها بهبود یابد و به شرایط نرمال در انتهای پاییز و اوایل زمستان برسیم. اما ال نینو چیست؟ ال نینو یکی از چرخههای مشهور آب و هوایی جهان است که هر دو تا هفت سال یکبار باعث ایجاد ناهنجاریهای بزرگی در آب و هوای سراسر سیّاره زمین میشود از جمله این ناهنجاریها میتوان به سیلابهای ناگهانی، خشکسالی، قحطی و اپیدمی اشاره کرد. النینیو بهطور ساده عبارت است از یک رخداد اقلیمی کلان که در اثر رها شدن انرژی انباشته در بزرگترین حوزه اقیانوسی جهان یعنی جنوب اقیانوس آرام رخ میدهد. نشانه اولیه آن هم تغییر جهت جریان آبهای سرد و گرم و همچنین بادهای این منطقه است. این پدیده مانند یک فصل، دارای دوره است؛ اما فصلی که به صورت نامنظم ظاهر میشود و در زمان غیرمشخصی در جهان استقرار مییابد. به همین دلیل در دوره ظاهرشدن این پدیده، بعضی تغییرات آب و هوایی و دگرگونیهایی در الگوهای طبیعت به وجود میآید که این تغییرات، افزایش باران و سیلهای ویرانگر در بخشهایی از امریکای جنوبی و پرو و خشکسالی در قسمت غربی اقیانوس آرام را به دنبال دارد. بنابراین با توجه به خسارات ناشی از ال نینو باید شرایط منطقه اقیانوس آرام را با دقت مشاهده و تغییرات هوا را در یک دوره کوتاه ( یک ماه تا یک سال ) پیش بینی کرد. النینو اگرچه هر دو تا هفت سال رخ میدهد؛ با این حال، تناوب دقیق آن نامشخص و غیرقابلپیشبینی است. این پدیده میتواند تا چند ماه و در مواردی حتی تا یک یا دو سال ادامه پیدا کند. اختلافنظرها در مورد آثار تغییر اقلیم بر شدت وقایع النینو بسیار است و نمیتوان حکمی قطعی دراینباره داد؛ هرچند بهنظر میرسد که افزایش دمای جهانی میتواند باعث افزایش فرکانس رویدادهای النینو و لانینا شود. در پدیده النینو به معنی پسربچه، پس از مدتی با ازبینرفتن عوامل ایجاد این پدیده، جریانهای اقیانوسی دوباره به حالت متعادل خود بازگردد. بااینحال، این امکان وجود دارد که پس از وقوع النینو، پدیده لانینا، بهمعنی دختربچه، رخ دهد. لانینا به پدیدهای گفته میشود که در آن جریانهای اقیانوسی در جهت طبیعی خود (از شرق به غرب اقیانوس آرام) بهطور غیرطبیعی شدت میگیرند. در این حالت میتوان شاهد بارشهای بسیار شدید و سیلآسا در نواحی شرق آسیا و خشکسالیهای شدید در غرب قاره آمریکا بود.
ایران وارد ال نینو شد!
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با اشاره به کمبارشیهای گسترده آبان گفت: ایران در فاز النینو قرار دارد و بارشها در آذرماه بالاتر از نرمال میشود.
مطالب مرتبط
نظرات
دیدگاههای ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهدشد.
Philip Davis Guggenheim
مستند "An Inconvenient Truth" با روایت آل گور، معاون رئیسجمهور پیشین ایالات متحده، به بررسی بحران جدی تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی میپردازد. این فیلم به وضوح نشان میدهد که چگونه فعالیتهای انسانی در حال تخریب سیاره ما هستند و چطور کره زمین در حال تجربه تغییرات خطرناکی است که نسلهای آینده را تهدید میکند. از ذوب شدن یخچالهای طبیعی در قطب شمال گرفته تا طوفانها و سیلابهای بیسابقه، این مستند تصاویر واقعی و علمی را در کنار هشدارهای جدی ارائه میدهد.
در این مستند، آل گور با استدلالهای مستند و ارقام دقیق، به مخاطب نشان میدهد که بحران تغییرات اقلیمی نه تنها یک موضوع علمی، بلکه یک مسئله اخلاقی است که نیازمند اقدام فوری و جدی از سوی مردم و دولتهاست. "An Inconvenient Truth" به شما این فرصت را میدهد تا به دقت نگاه کنید به آنچه که در حال رخ دادن است و برای مقابله با این بحران جهانی چه باید کرد.
ایمان ذکاوتمند